Přehled kyselosti potravin

PH nad 7.0   PH menší než 7.0
Silně zásadité Mírně zásadité Slabě zásadité Trávící kategorie Slabě kyselé Kyselé Silně kyselé
Stevie Rýžový odvar Čerstvý med Sladkosti Opracovaný med, melasa Bílý a hnědý cukr  

Citron, meloun,

grapefruit,

mango, papája

Sušené fíky, dýně, kiwi, hrozny, jahody, jablka, broskve 

Pomeranč, banán,

ananas, broskve, višeň,

avokádo

Ovoce Jahody Višeň, rebarbora Rybíz, ostružiny, borůvky

Chřest, cibule,

petržel, syrový špenát,

brokolice,

česnek

Tykve, fazolové lusky,

řepa, celer,

salát, cuketa

Mrkev, houby, rajčata,

mladá pšenice, zelí,

hrách, olivy

Zelenina

Špenát,

loupaná

fazole, boby

Sterilizovaná

rajčata, brambory,

tmavě modrá

fazole

Sója
  Mandle Kaštany Ořechy - semena Dýňová a slunečnicová semínka Arašídy, pistácie Kešu, vlašské ořechy
Olivový olej Lněný olej Sezamový olej Oleje Kukuřičný olej Arašídy, pistácie Kešu, vlašské ořechy
    Proso, divoká rýže Obilí

Chléb z klíčené pšenice,

neloupaná

rýže

Bílá rýže,

pšenice,

pohanka, oves

Pšenice, bílá mouka, pečivo, těstovinové výrobky
      Maso Zvěřina, ryby z chladných moří Drůbeží a jehněcí maso Vepřové, hovězí, ústřice, krevety
  Kojenecké mléko

Kozí mléko, kozí sýr,

syrovátka

Vejce - mléko

Vejce, máslo,

jogurt,

vídeňský sýr

Sojový sýr,

nepasterizované

mléko, sojové

mléko

Sýr, homogenizované mléko, zmrzlina

Citrónová šťáva, bylinné čaje, zeleninové šťávy

Zelený čaj Čerstvé ovocné šťávy Nápoje Konzervované šťávy Káva Pivo, lehké alkoholické nápoje

 


Who links to my website?